DINCOLO DE DETALII

BTDConstruct & Ambient este o companie 100% românească, înființată în anul 2013, care activează în domeniul construcțiilor generale. Beneficiind și de o divizie de amenajări interioare, compania are forța de a asigura servicii integrate – de la proiecte de arhitectură și inginerie superioară, Project Management și sisteme sofisticate digitale și până la ultimul specialist implicat în livrarea la termen a proiectelor. Echipa BTD a pornit la drum cu dorința de a construi în jurul unui concept simplu: detaliul care reconfigurează spațiul. Proiect cu proiect, ideea inițială a devenit sursa care ghidează activitatea companiei și care ne motivează să depășim limitele planurilor și să gândim soluții creative de realizare. De la stadiul de schiță până în momentul inaugurării oricărui proiect, viziunea noastră este de a merge Dincolo de detalii, în beneficiul clienților.

Misiunea noastră este să construim responsabil, sustenabil și cu atenție la calitate, rezistență și design. Gândim și ridicăm proiecte în atmosfera generației noastre, prin tehnologie actuală și idei bazate pe colaborare.

SERVICII

BTDConstruct & Ambient desfășoară activități de construcții generale – civile, comerciale și industriale. În completare, divizia de Arhitectura și Design Interior propune viziunea asupra spațiilor, prin concepte de amenajare interioară și punerea în practică a ideilor de design.

Compania a avut o creștere susținută de-a lungul celor 8 ani de activitate, astfel încât portofoliul nostru include, pe lângă proiecte de construcții și design interior personalizat, și soluții comerciale și tehnice, servicii complete în achiziția de materiale pentru proiecte rezidențiale, de birouri sau spații comerciale.

ECHIPĂ

Înaintea oricărui proiect suntem noi, echipa BTD. Iar dincolo de detalii sunt oamenii pentru care construim. Cu această viziune în minte, am strâns laolaltă profesioniști cu peste 19 ani de experiență. Lucrăm îndeaproape cu parteneri din domeniul consultanței tehnice în construcții și cu cei din sfera sănătății și a securității în muncă. Împreună, suntem alături de cei care ne solicită serviciile, în toate etapele proiectului, de la faza de proiectare și până la întreținere și exploatare.

CERTIFICĂRI ȘI DISTINCȚII

BTDConstruct & Ambient SRL are implementat Sistemul de Management Integrat – ISO9001 pentru Managementul Calității, ISO14001 pentru Management de Mediu, OHSAS18001 pentru Managementul Sănătății și al Securității Ocupaționale – certificat de TUV Austria (tuv-austria).

Din 2018, BTDConstruct & Ambient este membru activ certificat al  Patronatului Societăților din Construcții.

BTD a intrat în Top 100 General Entrepreneurs 2018, direct pe poziția 47, o confirmare clară a evoluției companiei pe piața de construcții din România.

În 2018, compania a ocupat poziția a II-a în Romanian National Enterprise Rankings in the Small Business section.

Tot în 2018, ne-am plasat pe locul al III-lea în Top Afaceri România 2018, secțiunea Întreprinderi Mici, București, domeniul 41: Construcții de clădiri, conform bilanț 2017.

În 2019, am urcat pe locul 25 în TOP 100 Antreprenori Generali în Construcții (clasament independent realizat de (IBCFocus).

Și în 2020, am reușit performanța de a fi în rândul celor mai puternice 100 de firme de construcții din România, clasându-ne pe locul 22 în TOP 100 Antreprenori Generali în Construcții (IBCFocus).

În 2021, în urma proiectelor derulate, am reușit să ne asigurăm locul 18 in TOP 100 Antreprenori Generali în Construcții, realizat de IBCFocus. Această performanță vine ca o confirmare a faptului că BTDConstruct & Ambient, în 8 ani de activitate, se află printre liderii de piață din țara noastră pe segmentul de antrepriză generală în construcții.

În 2022, ne-am clasat printre primii 10 constructori din România, conform clasamentului realizat de IBCFocus. Compania ocupă locul 7, în urcare cu 11 poziții față de anul precedent.

 

POLITICA INTERNĂ ÎN DOMENIUL CALITĂȚII

Politică internă în domeniul calității – mediului – sănătății și securității în muncă în cadrul BTDCONSTRUCT & AMBIENT S.R.L.

Misiunea organizației noastre este să asigure satisfacție beneficiarilor, furnizând servicii de calitate în domeniul antreprenoriatului și managementului în construcții, lucrărilor de construcții civile și industriale, achiziției, depozitării și comercializării de materiale de construcții, mobilă, articole de menaj și fierărie, închirierii echipamentelor și utilajelor de construcții, conforme cu cerințele acestora, cu standardele și legislația în vigoare, în condiții de deplină securitate atât pentru factorul uman cât și pentru mediul înconjurător.

Pentru a demonstra beneficiarului capabilitatea noastră de a-i furniza în mod consecvent produse și servicii care să-i satisfacă cerințele, în cadrul societății noastre s-a decis implementarea, menținerea, îmbunătățirea continuă și certificarea unui Sistem de Management Integrat: Calitate, Mediu și Sănătate și Securitate în Muncă, adecvat domeniului nostru de activitate și scopului organizației. 

În scopul îndeplinirii angajamentelor asumate, prin obiectivele generale ale organizației urmărim:

  • conștientizarea, implicarea și angajamentul salariaților pentru implementarea politicii și obiectivelor în domeniul calității, mediului și sănătății și securității în muncă,
  • orientarea organizației către satisfacerea în cea mai mare măsură a cerințelor beneficiarilor noștri,
  • orientarea organizației către prevenirea poluării mediului înconjurător și evitarea accidentelor ecologice, prin dezvoltarea managementului resurselor naturale și a deșeurilor generate de activitățile specifice,
  • îmbunătățirea continuă a sistemului integrat de management,
  • evaluarea și ținerea sub control, prevenirea și reducerea riscurilor de producere a incidentelor, bolilor profesionale,
  • prevenirea producerii de pagube propriilor salariați și / sau părților interesate,
  • conformarea cu legislația de mediu, de securitate și sănătate în muncă, precum și cu alte cerințe aplicabile organizației.

În vederea acestui demers de îmbunătățire continuă a produselor / serviciilor oferite, Responsabilul sistemului de management integrat va avea un rol de monitorizare al sistemului de management integrat, de reglementare a politicilor și practicilor propuse, de analiză a eficacității SMI, de raportare a performanței organizației și reprezentare în raport cu organismele externe.

Ne propunem să asigurăm cadrul organizatoric și resursele necesare pentru funcționarea, menținerea și îmbunătățirea continuă a eficacității Sistemului Integrat, pentru că BTDCONSTRUCT & AMBIENT SRL să fie considerat un etalon al calității în domeniu.